صادرات سنگ مصنوعی
کشور ایران در منابع و رفرنسهای مختلف جهانی جزو پنج کشور برتر تولیدکننده سنگ تزئینی به شمار میرود و شاید از لحاظ تنوع جزو نخستین کشورها در بین مجموعه کشورهای صادرکننده سنگ در دنیا باشد. به دلیل عدم بهرهگیری از ماشین آلات، تکنولوژی و دانش پیشرفته روز در زمینههای اکتشاف، استخراج و فرآوری بیشترین صادرات ما بصورت کار ن شده و همراه با باطلههای عظیمیمیباشد. ارائه الگویی برای استفاده از تمامیمواد معدنی معادن سنگهای تزئینی، از جمله لاشهها و دور ریز معادن هدف اصلی این مقاله به شمار میرود. با تولید سنگهای مصنوعی با ایدههای نوین و متناسب با پیشرفت جوامع با توجه به تنوع سنگ و تعدد معادن در سطح کشور، ضرورت توجه به چنین ایدهایی برای جلوگیری از هدر رفت ذخایر با ارزش این معادن و استفاده بیشتر از علم و کار تحقیقاتی در صنعت و برقراری ارتباط بیشتر بین مراکز تحقیقاتی و مراکز تولیدی و صنعتی کاملا احساس میشود.
صادرات سنگ مصنوعی به کدام کشور ها صورت میگیرد؟
در حال حاضر سنگ مصنوعی ایران به کشور های زیر صادر می شود:
عراق
تاجیکستان
ترکمنستان
افغانستان
عمان
افریقای جنوبی
باید به این نکته اشاره کرد که این سنگ ها عموما از نوع کفپوش،موزایک و واش بتن هستند.
کشور ایران در منابع و رفرنسهای مختلف جهانی جزو پنج کشور برتر تولیدکننده سنگ تزئینی به شمار میرود و شاید از لحاظ تنوع جزو نخستین کشورها در بین مجموعه کشورهای صادرکننده ی سنگی در دنیا باشد. ولی با وجود قابلیتها و پتانسیلهای متعدد، کشورمان نتوانسته است سهم سرانه صادرات این بخش را حتی به ۱ درصد هم برساند. از سوی دیگر، سهم صادرات سنگهای تزئینی حتی به ۱ درصد صادرات غیر نفتی نیز نمیرسد. برخی از ذخایر موجود در سطح کشور شهرت جهانی داشته و تقریبا تمامیتولید آنها به خارج از کشور صادر شده است. ولی به علت بی توجهی در فرایند تولید در حال حاضر از ذخایر این معادن جز تلی از باطله و لاشه باقی نمانده است(طاهری، ۱۳۸۹). میتوان شرایطی را فراهم آورد که با استفاده از مقادیر اندکی باقی ماندهاین ذخایر، سنگهای مصنوعی با بافت مشابه تولید و ارزش افزوده قابل که در حال حاضر در کنار معادن دپو میشوند توجهی از این منظر ایجاد نمود. میتوان از باطله معادن سنگ تزئینی محصولات با ارزشی را تولید و جنبههای اقتصادی بهره برداری از این معادن را بهبود بخشید. کشورهای ایتالیا، ترکیه و چین از جمله کشورهای مطرح در این زمینه هستند که چند سالی است با تولید سنگهای مصنوعی بازار صادراتی بسیار ارزشمندی را برای کشور خود ایجاد کردهاند ولی این کشورها از مزیت اصلی کشورمان ایران که همانا تنوع دردسترسی به انواع سنگ هاست بی بهره اند. در جهان پنج کشور اصلی تولید و صادرات سنگ ساختمانی، چین، ایتالیا، هند، ایران و اسپانیا به صورت مشترک ۷۴ درصد تولید جهانی را به خود اختصاص میدهند. لازم به توضیح است که عمده سنگهای صادر شده از ایران سنگهای کار ن شده و به صورت کوپ میباشد (حسین پور و همکاران، ۱۳۹۰). سنگهای تزئینی کار شده عمدتا به کشورهای همسایه و سنگهای کار ن شده به کشورهای اروپایی صادر میشوند.
مشکلات صادرات سنگ مصنوعی
کشور ایران جزو پنج کشور برتر تولیدکننده سنگ تزئینی به شمار میرود و شاید از لحاظ تنوع جزو نخستین کشورها در بين مجموعه کشورهای صادرکننده سنگ در دنیا باشد. اما متاسفانه به علت نداشتن ماشین آلات و تكولوژی و دانش استخراج معادن بیشتر صادرات معادن ما بصورت کوپ صادر شده و باطلههای عظیمیبه جا میماند. بنابراین معادن کشورمان نیاز اساسی به اصلاح روش فرآوری، استفاده از مواد معدنی باطله و دور ریز خود را دارند. اکثر معادن سنگ تکنولوژی استفاده از این مواد معدنی را در دست نداشته و ارائه رهیافتی جهت افزایش توان رقابتی در بازارهای جهانی و استفاده از این مواد معدنی دور ریز میتواند تحولی شگرف در صنایع معدنی ایجاد نماید. ساخت سنگ مصنوعی علاوه بر کاهش باطلههای حاصله و کاهش استخراج و همچنین ساخت آن بصورت هوشمند و حساس به محرکهای محیطی با اهداف زیر میتواند توان رقابتی صادرات سنگ را همچون سایر کشورها بالا ببرد.
همسو شدن با تکنولوژیهای روز دنیا
بالابردن سطح ایمنی و کاربری در نمونههای سنگ مهندسی
پاسخگویی به نیازهای بازار مصرف
ایجاد نوآوری و تولید محصولی نوین
استفاده بیشتر از علم و کار تحقیقاتی در صنعت و برقراری ارتباط بیشتر بین مراکز تحقیقاتی مراکز تولیدی و صنعتی
شرکت مینو سنگ محصولات خود را به شرح زیر به شما عزیزان ارائه می دهد.
فروش انواع سنگ مصنوعی نمای داخل
فروش انواع سنگ مصنوعی نمای خارج
فروش رنگ و پیگمنت سنگ نمای داخل و خارج